Belediye'de ‘sera gazı' eğitimi

Kadıköy Belediyesi’nde ‘Kurumsal Sera Gazı Envanteri Eğitimi’ verildi. Toplantıda, sera gazı hesaplamanın temellerine ve sera gazı hesaplamaya yönelik bilgiler verildi.

10 Ağustos 2011 - 14:27

Eylem Başak ŞENTÜRK


Kadıköy Belediyesi ve Bölgesel Çevre Merkezi (REC Türkiye) işbirliğiyle düzenlenen Kurumsal Sera Gazı Envanteri Eğitimi, 1 Ağustos Pazartesi günü Kadıköy Belediyesi Başkanlık Brifing Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kadıköy Belediyesi ve REC-Bölgesel Çevre Merkezi işbirliğiyle, Kadıköy Belediyesi’nde çalışan personele, kurumsal sera gazı envanterinin çıkartılması, belediye projelerinde oluşacak yeni sera gazlarının hesaplanma alt yapısının oluşturulması, kurumsal sera gazı alt yapı ve yönetiminin oluşturulması, yıllık sera gazı envanterini çıkartabilme ve envanter kapsamını geliştirilmesi gibi konularda eğitim verildi.
Bu yıl 2.si düzenlenen toplantıda, sera gazı hesaplamanın temellerine ve sera gazı hesaplamaya yönelik bilgiler verildi. GAIA firmasından Gediz Kaya ve REC Türkiye Temsilcisi Gülçin Özsoylu’nun anlatımlarıyla gerçekleştirilen eğitimde, hızla artmakta olan nüfus ve kentleşmeye dikkat çekilerek alınacak tedbirler, filo yönetimi, toplu taşımanın yaygınlaştırılması, kentin mevcut bilançosu, mevcut durumu ve hangi sektör ne kadar salım yapıyor gibi konular ele alınarak kurumların sera gazının hesaplanmasının olumlu yönleri üzerinde duruldu. Yapılacak olan bu hesaplamalarla; tüketim ve maliyetler bilinecek, böylece halk üzerinde güven ortamı sağlanacak.
Kadıköy Belediyesi ve Bölgesel Çevre Merkezi (REC Türkiye) tarafından düzenlenen Kurumsal Sera Gazı Envanteri Eğitimi’ne; Bilgi İşlem Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan personel katıldı.


ARŞİV