Siyah yiyeceklerin festivali!

Black Food Festivali (Siyah Gıda Festivali) ilk kez Türkiye’ye geliyor

28 Mayıs 2019 - 12:41

Tamamen siyah yiyeceklerden oluşan bu ilginç festival Haziran ayında İstanbul’da olacak. Bu etkinlik Berlin, Budapeşte, Tel Aviv, Helsinki ve New York’tan sonra son 8 ay içinde gerçekleşecek olan 6. Black Food Festival’i olacak.

9 Haziran Pazar günü Dorock XL Kadıköy’de gerçekleştirilecek olan festivalde, ziyaretçiler doğal yapım siyah hamburger, siyah çikolata, makaron, dondurma, makarna, siyah bira, siyah tatlı ve şekerlemelerle buluşacak. Etkinlik sırasında gastronomi alanında uzman, tanınmış jüri üyeleri, katılımcılar tarafından sunulan yiyecekleri seçecek ve “2019 İstanbul’un En İyi Siyah Yiyeceği” ile “2019 İstanbul’un En İyi Siyah İçeceği” ödüllerini en yaratıcı ve en iyi ürünü üreten katılımcıya takdim edecek.

BFF hakkında

Budapeşte’de yaşayan, yemeksever bir yemek blogger’ı olan Regina Boros, tarafından 2016’da ortaya atılan bu fikir, planlamalardan sonra  ve organizasyonlardan sonra ilk etkinlik Kasım 2018’de ilk festivale dönüştü.  5 ay içinde de sırasıyla Berlin, Tel Aviv, Helsinki ve New York’ta da ziyaretçileriyle buluşan festival 24 ay boyunca 20 şehri dolaşacak.

blackfoodfest.com


ARŞİV