Eski Yeldeğirmenliler kahvaltıda buluştu

‘Eski Yeldeğirmenliler’, Facebook’ta 4 bin 500’e yakın üyesi olan bir grup. Tamamına yakını Yeldeğirmeni doğumlu olan grubun amacı, eski mahalle kültürünü korumak ve eski anıları paylaşmak…

15 Kasım 2018 - 11:01

‘Eski Yeldeğirmenliler’ grubu internet üzerinden haberleşen, tamamına yakını Yeldeğirmenli olan, Yeldeğirmeni ve Kadıköy ile ilgili anıların, fotoğrafların paylaşıldığı bir topluluk.

4-5 senedir var olan topluluk, ilkbahar ve sonbaharda kahvaltılar düzenleyerek biraraya geliyor. Yaklaşık 100 kişinin biraraya geldiği bu senenin sonbahar kahvaltısı geçtiğimiz 11 Kasım Pazar günü Balon Cafe’de yapıldı.

‘Eski Yeldeğirmenliler’ grubunun kurucusu Arif Atılgan, buluşmaların artık geleneksel hale geldiğini belirterek birarada olmanın önemini vurguladı.

“AYRILAMADIĞIM YER DEMEK”

Kahvaltıdaki insanların çoğu çocukluktan beri tanışan Yeldeğirmenliler. Biri eski futbolcu, diğeri mahallenin eski bakkalı, biri manifaturacı, bir diğeri mimar… 70 senelik Yeldeğirmenli olan İbrahim Güven, semti anlatırken “Benim için Yeldeğirmeni ayrılamadığım yer demek. Her şeyiyle seviyorum. Ayrı bir havası var buranın her zaman.” ifadelerini kullanıyor.

25 sene Yeldeğirmeni’nde yaşayan Maksude Melek Atabay ise “Şimdi Koşuyolu’nda yaşıyorum fakat Yeldeğirmeni’nden kopmak mümkün değil. Buradakilerle çok eski tanışıklığımız var. Bakkalımız, manifaturacımız vs hep birlikte bu kahvaltılarda buluşmak çok güzel. Dönüşüm, Yeldeğirmeni’nin canlanması açısından kötü olmadı ama dokusunun bozulmaması lazım.” diyor.

“FUTBOLCU YETİŞTİREN SEMT”

Taner Carin ve Sedat Tetik Aşer eski futbolcular. Yeldeğirmeni’nin birçok futbolcu çıkardığını ve Türkiye’deki geçmiş futbol kültürünü ciddi anlamda beslediğini belirtiyorlar.

Carin,  hikayesini “Yeldeğirmeni’nde oturmak, yaşamak gerçekten bir ayrıcalık. Futbolcu yetiştiren bir semttir Yeldeğirmeni. Onlardan bir tanesi de benim. Yeldeğirmeni’nde başladım futbola. Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu ve Antalyaspor takımlarında oynadım. Ama futbolu, sporu, her şeyi Yeldeğirmeni’nde öğrendik. Geçmiş günleri anmak için biraradayız, güzel hatıralarımızı paylaşıyoruz.” şeklinde aktarırken Aşer, “Fenerbahçe, Anadolu Hisarı, Elazığ, Urfa, İskenderun, en son da İsviçre’de oynadım. Doğup büyüdüğüm semtimiz, nezih ve güzel insanların yaşadığı yer. 37 sene İsviçre’de kaldım. Oradan geldiğim anda buradan ayrılamıyorum.” diyor.


ARŞİV