Spor bahane arkadaşlık şahane

Kadıköy Belediyesi’nde yaz kış demeden ücretsiz spor faaliyetleri devam ediyor

12 Nisan 2017 - 16:47

Kadıköy Belediyesi’nin sabah sporlarına ilgi yoğun. Yazın parklarda büyük bir coşkuyla devam eden sabah sporları, yoğun ilgiye bağlı olarak havanın soğuk ve yağışlı olduğu günlerde de belediyenin kapalı alanlarında sürdürülüyor.

Şu günlerde Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin spor yapmaya uygun olan geniş salonlarını sabah sporu için ayıran Kadıköy Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte parklarda sabah sporunu başlatacak.

Sabah sporu Kadıköy Belediyesi’nin spor eğitmenleri eşliğinde haftanın 5 günü sabah 07.00-08.00 arasında yapılıyor. Yıllardır keyifle sabah sporlarına katıldığını, spor sayesinde güne güzel başlayıp, enerjik tamamladığını söylüyor katılımcılar. Sabah sporları sayesinde arkadaşlık da oluşmuş. Spor dışında da görüşüyor, mutlu günde zor günde bir arada olmaya gayret ediyorlar.

SPOR VARSA HASTALIK YOK

Haftanın ilk gününde sabahın ilk ışıklarıyla spor yapmaya gelen Mecit Burmalı duygularını şöyle ifade ediyor: “Bu enerji tarif edilmez, yaşamak lazım. Çünkü 25 senedir spor yapıyorum. Buraya geldiğin zaman bütün hafta bütün sıkıntılarını üstünden atıyorsun. Gayet dinamik oluyorsun. Her şeye pozitif bakıyorsun. Onun için çok güzel herkese tavsiye ederim muhakkak gelsinler.” Mecit Burmalı spor imkanlarının daha da genişletilmesini de Kadıköy Belediyesi’nden talep ediyor.

25 yıllık emekli olduğunu, yaklaşık 40 yıldır bisiklet kullandığını, 20 yıldır da spor yaptığını söyleyen Nazan Çağlar, “Gençler çalışma hayatından vakit yok diyorlar ama bence değil. İsteseler vakit bulabilirler. Ben yıllardır yapıyorum sporu. Tansiyon hastasıymışım haberim yoktu.  Fakat sporun sayesinde tansiyonumu yendim. Şu an ilaç kullanıyorum fakat son derece sağlıklıyım” dedi.

78 yaşında olduğunu, 25 senedir spor yaptığını ve kendini çok zinde hissettiğini söyleyen Türkan Karademirci de “Gayet zindeyim bir hastalığım falan yok çok şükür. Haftada 5 gün spora gidip geliyorum. Hiç evde iş varmış diye düşünmüyorum, evi su götürse hemen spora koşuyorum önce. İnsanlara herkese söylüyorum önce spor. Çok memnunum Kadıköy Belediyesi’nin sağladığı imkânlardan” diye konuştu.

Kazım Ergüzel ise “Genç yaşımdan beri hayatım hep spor. Yıllardır buraya geliyorum. Çok çok iyi. Haftanın 5 günü geliyoruz. Gelmediğimiz gün rahatsız oluyoruz inanın. En güzeli spor, en iyi doktor” dedi.

TÜM KASLAR, EKLEMLER ÇALIŞIYOR

Kadıköy Belediyesi’nin konusunda uzman spor eğitmenleri, her gün vücudun farklı noktalarına yönelik hareketler yaptırıyor. Eklemler ve bütün kasların çalışması sağlanıyor. Isınma hareketlerinin ardından germe hareketlerine geçiliyor. Dumbell, yer hareketleri, tae bo ve dahası… Belde oluşan yağlanmanın önlenmesine yönelik egzersizler de unutulmuyor.  

Sabah sporlarına katılmak için Kadıköy Belediyesi’nin 0216 542 50 00 iletişim numarası aranarak, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü’nden bilgi alınabilir.


ARŞİV