“Sahalarda kuir paslaşmalar”

Karşı Lig’in iddialı ekiplerinden Atletik Dildoa “Football Action Week” haftası kapsamında panelden turnuvaya bir dizi etkinlik düzenliyor

19 Ekim 2018 - 13:29

Endüstriyel futbola, ırkçılığa ve milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, her türlü nefret söylemi ve ayrımcılığa bir tepki olarak doğan Karşı Lig’in takımlarından Atletik Dildoa “Football Action Week” kapsamında söyleşiden, panele; panelden sergiye bir dizi etkinlik düzenliyor.

20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek etkinliklerin ilki Cumartesi günü “Kuirleşen Spor, Sporu Kuirleştirmek”  adıyla Harbiye’de  Anarad Hığutyun Binası Havak Salonu Fuaye Alanı’nda düzenlenen panel olacak. Panelde “Karşı Lig”in diğer ekiplerinden ve diğer illerin queer dostu takımlarından oyuncular konuşacak. Panel sırasında aynı mekanda Ateş Alpar, Esra Özban ve Vedat Arık objektiflerinden kuir takımlarının fotoğraflarını içeren “Sahalarda Kuir Paslaşmalar'' fotoğraf sergisi de gezilebilecek.

Panelin hemen ardından saat 19:00’da Kalamış Spor Merkezi’nde futbol turnuvası düzenlenecek. Dışardan katılıma da açık olan turnuvaya katılmak isteyenler Atletik Dildoa’nin Facebook sayfasındaki formu doldurarak katılabilecek.

Gece ise Citizen'ın her ay düzenlediği, canlı performanlar ve DJ setlerle gerçekleşen Live Music! For Techno Lovers partisinde bu sefer ayrımcılığa karşı buluşuluyor. Taksim’de gerçekleşecek parti saat 23:00’da başlarken sabaha dek devam edecek.

“KAMUSAL ALANDA DA VARIZ”

“Football Action Week” ve amaçlarıyla ilgili açıklama yapan Atletik Dildoa yaptığı açıklamada “Bugün spor ve fiziki aktiviteler insanların hayatında büyük yer kaplıyor, bazen izleyici bazen de katılımcı olarak bu alana dâhil oluyoruz. Hoşgörü, sadakat, dostluk ve adil oyun gibi değerler spor aracılığıyla aktarılabilirken aynı zamanda hoşgörüsüzlük ve dışlanma, spor alanında da ifade edilebiliyor. Spor alan olarak toplumsal yapıdan ayrı tutulamaz bir yapı olduğu için bazen sınırları kaldıran bir alan olsa da bazen de başka sınırlar çizmektedir. Etnik ve/veya dinsel kimlikler, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, engellilik gibi sebeplerle spor alanından uzaklaştırılabilmekteyiz. Bu ayrımcılıklara karşı pek çok direniş biçimi geliştiriyoruz. Son yıllarda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ortaya çıkmış LGBTİ+ ve kadın ağırlıklı alternatif takımlar da buna örnek. Biz de bir süredir kentin çeşitli yerlerindeki halı sahalarda futbol oynayan kadınlar ve lgbti+ bireyler olarak, özlediğimiz kalabalıkları spor aracılığıyla yaratmak ve “kamusal alanda varız” cümlesini sporla kurabilmek için fare network etkinliğinin hazırlıklarına koyulduk. ” ifadelerini kullandı.

 


ARŞİV