Potaların engelsiz yıldızları geliyor

1907 Fenerbahçe Derneği ve İstanbul Engelli Yıldızlar Basketbol Takımı güçlerini birleştirerek “1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar” takımını kurdu

19 Ekim 2018 - 13:28

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin ve engelli sporlarının öncüsü İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü ile güçlerini birleştiren 1907 Fenerbahçe Derneği, 13 Ekim’de başlayacak 'Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde yer alacak. Dernek takıma sponsor olurken takımın yeni adı ‘1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar’ olarak değiştirildi.

1907 Fenerbahçe Derneği ve Engelli Yıldızlar Spor Kulübü arasında Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilen işbirliği imza törenine, 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ruşen Çetin, İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü Onursal Başkanı ve Gürkaynak Avukatlık Bürosu ortağı Gönenç Gürkaynak, İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü Başkanı M. Kemal Yüksel, İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü tekerlekli sandalye takımı koçu Can Aksu, İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü tekerlekli sandalye takım kaptanı İbrahim Yavuz’un yanı sıra Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic katıldı.

“AMACIMIZ SADECE SPOR DEĞİL”

İmza töreninde konuşan 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ruşen Çetin, “Kurduğumuz bu takımla, bu alana iddialı bir giriş yapmaya karar verdik. İlerleyen dönemlerde, kulübümüzün takdir etmesi durumunda tıpkı daha önceki başarılı girişimlerimiz gibi bu girişimimizin de kulübe devrini hedefliyoruz. Bu yeni girişim alanında da oyuncularımız, yönetim kadromuz ve taraftarımızla geniş bir aileyiz. Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin her alanında örnek gösterilecek ve öncü olacak bir yapılanmayı kendimize amaç edindik’’ dedi.

1907 Fenerbahçe Derneği ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü Başkanı M. Kemal Yüksel, “Türkiye’de birçok ilki gerçekleştirerek, engelle kardeşlerimizin spor yapmasına zemin sağladık. Bizim buradaki amacımız sadece spor değil, engelli kardeşlerimizin toplumda da başarılı birer birey olmalarına yardımcı olmak. 1907 Fenerbahçe Derneği’nin de bizimle aynı düşünceleri paylaşıyor olması bu güzel birlikteliği doğurdu.” dedi.


ARŞİV