Kış Spor Okulu devam ediyor

Kadıköy Belediyesi Kış Spor Okulu’nda çocuklar, 6 farklı merkezde, 11 farklı spor branşında eğitim görmeye devam ediyor

15 Kasım 2018 - 17:02

Kadıköy Belediyesi Spor Müdürlüğü, Yaz Spor Okulları’nın sona ermesinin hemen ardından Kış Spor Okulları için kolları sıvamış ve 8 Ekim’de Kış Spor Okulu projesini başlatmıştı. Kalamış Spor Merkezi, Göztepe Özgürlük Parkı, Caferağa Spor Salonu, Koşuyolu Parkı, Kadıköy Belediyesi Spor Merkezi Çiftehavuzlar, Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nin aralarında bulunduğu 6 merkezde tam 11 farklı branşta başlayan eğitimler, hız kesmeden devam ediyor. 

Biz de hangi merkezde hangi sporların yapıldığının peşine düştük; bu merkezlerde çocuklara mikrofon uzattık.

DENİZ VE SPOR KALAMIŞ’TA

En geniş programın olduğu eğitim merkezi bu sene de Kalamış’taki Gençlik Merkezi oldu. 
Kalamış sahilinde mavi ve yeşilin buluştuğu noktada; Kadıköy Belediyesi Kalamış Spor Merkezi’nde; yetişkinler için pilates, zumba, yoga, satranç, masa tenisi, horon, latin dansları, tenis, halk oyunları, salsa branşlarının yanı sıra çocuklar için zumba kids, masa tenisi, jimnastik, tenis, futbol, satranç branşlarında eğitimler veriliyor.

DOĞADA SPOR

Kadıköy’de yemyeşil güzelliği, sessiz ortamıyla ilçe sakinlerinin ilgi gösterdiği yerlerin başında gelen Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda da kış okulu kapsamında spor eğitimleri veriliyor. Parkta yetişkinler ve çocuklar tenis öğrenirken, ayrıca çocuklar futbol ve basketbol okuluna katılabiliyor.

Okul programının uygulanmaya başlandığı bir başka park ise Koşuyolu Parkı. Bu parkta da çocuklar ve yetişkinler uzman eğitmenler ile birlikte tenis, basketbol ve satranç öğreniyorlar.

KADIKÖY’ÜN EN PROFESYONELİ

Kış Spor Okulları’nın basketbol ve voleybol ayakları bu sene de ilçede spor deyince ilk akla gelen, voleybol ve basketbolda uluslararası kriterlere uyan Caferağa Spor Salonu’nda gerçekleşiyor.

Belediyenin ilçeye kazandırdığı son merkezlerden biri olan Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde de çocuklar yüzme ve jimnastik öğrenirken, Çiftehavuzlar’da bulunan Kadıköy Belediyesi Spor Merkezi’nde ise futbol okulu devam ediyor.

HAYALLERİMİ YAŞIYORUM…

Oğuz Burak Şimşek: Öncelikle Kış Spor Okulu’na heyecanla yazıldım. Burada güzel anılarım olacak, güzel goller atacağım dedim. Böyle de oldu. Birkaç aydır hayallerimi yaşamaya başladım. Burada arkadaşlarımla çok iyi bir iletişimimiz var. Bu güzel antrenman sahamız bizim için büyük avantaj. Ben futbola geliyorum hafta sonları. Dripling, şut, maç gibi değişik antrenman tarzları yapıyoruz. Tabi kış olduğu için öncelikle ısınma hareketleriyle başlıyoruz. Cumartesi günleri antrenman pazar günleri de maç yapıyoruz. Kış bittikten sonra Yaz Spor Okulu’nın başladığını duydum. Mutlaka ona da geleceğim.

“BİR AN ÖNCE HAFTASONU OLSA…”

Emin Soymaz: Ben buraya çok gitmek istiyordum. Bir arkadaşımdan çok güzel olduğunu duymuştum. Babam da sağ olsun beni yazdırdı. Cumartesi günü antrenman yapıyor, pazar günleri maça çıkıyoruz. Hafta içleri heyecanla bekliyorum. Bir an önce hafta sonu olsa da gelsem diye…

“HUZUR VERİYOR”

Ela Erdönmez: Ben buraya dört senedir geliyorum. Satranca, tenise ve bu sene de tenis ve satranca geldim. Voleybola da başlamayı düşünüyorum. Ben burayı çok seviyorum. Çok sakin ve doğasıyla çok güzel bir yer. Hem burada bir yanımızda hayvanlar var ve çok rahat bir şekilde gezebiliyorlar. Diğer tarafımız ise sahil alanı… Bu atmosferde spor yapmak bana huzur veriyor. Kadıköy Belediyesi sayesinde tanıdığım tenisi çok sevdim, çok güzel bir spor. Yazın da kışın da geldim, gelmeye devam edeceğim. Kadıköy Belediyesi’ne teşekkürler.

“ÇOK EĞLENİYORUM…”

Nil Metin: Daha önce de geliyordum Kış Spor Okulu’na. Bu sene tenise geldim. Ben tenisin en güzel spor olduğunu düşünüyorum. Çok eğleniyorum bu sporu yaparken. Burada öğrenmeye başladım. Burası bittikten sonra da büyüyene kadar devam etmeyi düşünüyorum.

“HER SENE GELİYORUM”

Ada Acar: Buraya bu sene gelmeye başladım. Daha önce Özgürlük Parkı’na gidiyordum. Orası da çok güzeldi, burası da çok güzel. Orada da tenis yapıyordum. Burada çok eğleniyoruz. Öğretmenimiz bizi hem güldürüyor hem de bize tenis öğretiyor. Kadıköy Belediyesi’nin çalışmalarını çok seviyorum. Özellikle parklarını… Bir de Halis Kurtça’da tiyatro izlemeyi… Bir de burayı…


ARŞİV