Karşı Lig başlıyor

Endüstriyel futbola, ırkçılığa ve milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, her türlü nefret ve ayrımcılığa karşı kurulan Karşı Lig’in 2018/2019 sezonu bu hafta sonu başlıyor

12 Ekim 2018 - 15:36

Gezi Direnişinin üzerinden seneler geçti fakat miraslarından biri Kalamış Spor Merkezi’nde yaşamaya devam ediyor Gezi Direnişinden sonra mahalle forumlarının ve tribünlerden insanların “başka türlü futbol” hayali ile kurulan Karşı Lig’in 6.sezonu 14 Ekim Pazar günü başlıyor.

Endüstriyel futbola, ırkçılığa ve milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, her türlü nefret söylemi ve ayrımcılığa bir tepki olarak doğan Karşı Lig’de toplam 16 takım mücadele ediyor. Cafer İdman Yurdu, Famsızlar, Selamsız Bandosu, Karşı Semt, Kuzguncuk Bostan Celtics, Ayak takımı, Forza Yeldeğirmeni, Beleştepe, A-Raf, Fahrenayt 451, Karşı Radyo, Karaköy İdman Yurdu, Başka Takım, Bome Dersim takımları turnuvaya geçen sene olduğu gibi bu sene de katılıyor. Nankatsu ve Kadıköy Kooperatif’tekilerin kurduğu Koop Gücü ise lige ilk defa bu sene katılacak.

“ERİLLİĞE VE ŞİDDETE KARŞI DAYANIŞMA”

Karşı Lig her sene bir tema etrafında düzenleniyor. Sezon boyunca takımlar bu tema etrafında sloganlar, pankartlar üretmenin yanı sıra tema odaklı projeler gerçekleştiriyor. Bu senenin teması ise"Eril Kültür ve Şiddet". Karşı Lig yaptığı açıklamada “Eril Kültür ve Şiddet”e karşı herkesi 14 Ekim Pazar günü saat:14.00’da Kalamış Atatürk Parkı’ndaki halı sahalara dayanışmaya çağırıyor.

Etiketler; karşı lig

ARŞİV