Bostancıspor’un hedefi şampiyonluk

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İstanbul 1.Amatör Lig’deki heyecan geçen hafta başladı. İki Kadıköy takımının yer aldığı lig 12 Ocak’ta tamamlanacak. Geçtiğimiz sene son anda Süper Amatör Lig’e çıkma hakkını kaçıran Bostancıspor bu sene kararlı. 

04 Ekim 2019 - 13:55

TFF İstanbul 1. Amatör Lig, 21 Eylül’deki ilk hafta maçlarıyla başladı. Bostancıspor ilk hafta müsabakasında Heybeliadaspor’a 2-1 kaybederken Yeldeğirmeni de ilk 2 haftadan puansız ayrıldı. 12 Ocak 2020’de sona erecek ligler için iki takım da iddialı, Bostancıspor ise geçtiğimiz sezon son anda kaçırdığı Süper Amatör Lig’e çıkmakta bu sene daha kararlı.

TAKIMIN YÜZDE 60'I DEĞİŞTİ

Bostancıspor Başkanı Fatih Bilir, amaçlarının kesinlikle şampiyonluk olduğunu belirtti ve “Mevcut kadromuzdan ayrılan arkadaşlarımız oldu ancak onların yerini U19 takımımızdan ve dışarıdan transfer yaparak doldurmaya çalıştık. Takımın yüzde 60’ı değişti. Bu şekliyle yeni bir takımız diyebilirim. Uyum sorunu olmazsa bu sene de şampiyonluk adaylarından biriyiz” dedi.

Amatör bir kulüp olarak en büyük sorunlarının maddi kaynaklar yaratamamaktan dolayı oluştuğunu belirten Bilir, “Dernek üye aidatı ve belediyemizin yardımından başka gelirimiz yok. Bir de antrenman yapabilecek saha problemimiz var. Bostancı da bulunan sahamızın Spor A.Ş.’ye devrinden sonra bize verilen antrenman günleri Pazartesi ve Cuma. Bu kadar ara ile antrenman yapmak bizi olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

“UYUM SORUNU ÇÖZÜLÜRSE BAŞARILI OLURUZ"

Bilir, Kadıköy ilçesi dışındaki takımların kendi sahalarını daha çok kullandığından söz ederken, ilk hafta performansından memnun olmadığını, gelecek haftalarda takımdaki uyum sorunu çözüldüğü takdirde başarılı olacaklarını söyledi.

Kadıköy takımlarından Bostancıspor ile birlikte Koşuyoluspor ve Yeldeğirmenispor da geçtiğimiz yıl başarılı olamamıştı. Bu sezon ise küme düşen Koşuyoluspor hariç Bostancıspor ve Yeldeğirmenispor yine Süper Amatör Lig için yarışacak. 

2. AMATÖR'DE 5 KADIKÖY TAKIMI

Bostancıspor 15. grupta; 1923 Esenkent, Anadolu Üsküdar, Atlas Yıldız Spor, Gümüşsuyu, Heybeliada, İnkılap Spor, Pendik Kaynarca ve Tuzla Şifa ile yarışırken, 14. gruptaki Yeldeğirmenispor İstanbul Sitespor, Kanlıca, Kartal Çavuşoğlu, Maltepe Yıldız, Öz Karacaahmet,Sapanbağları, Sultanbeyli, Taşdelenspor ile mücadele edecek.

Geçtiğimiz sezon 2. Amatör Lig’de mücadele eden Kadıköy takımları Feneryolu, Hasanpaşa, Kozyatağı ve Erenköy Acar’a bu sene Koşuyoluspor da eklenmiş oldu.

Haydarpaşa Demirspor ise biriken borç yükü sebebiyle birçok milli sporcu yetiştirmiş serbest güreş şubesini kapatmak zorunda kalmıştı. Demirspor, güreşin yanı sıra futbolda da İkinci Amatör ve U19 Ligi’nden de çekilme kararı almıştı. 


ARŞİV