Adım adım ŞAMPİYONAYA doğru

Kadıköy Atacan Voleybol Yıldız Kız Takımı, Türkiye finallerinde

05 Nisan 2017 - 11:41

Okul Sporları İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstanbul  İl Şampiyonası turnuvasında, Atacan Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi Genç “B” Kız Voleybol takımı 33 okulun katıldığı müsabakalarda oynadığı maçları yenilgisiz kazanarak Anadolu Yakası Bölge Şampiyonu oldu. Bu başarıdan sonra yarı final ve final müsabakalarında mücadele eden Kadıköylü öğrenciler İstanbul 2.si olmayı başardı. Öğrenciler, bu başarıyla Türkiye şampiyonası yarı final müsabakaları için 7-10 Nisan 2017 tarihlerinde Tokat deplasmanına gidecek.

Takım antrenörleri öğretmenler Nuray Yıldırım ve Erdem Hangül, Tokat’taki yarı final müsabakalarından da başarıyla dönüp, 4-8 Mayıs 2017 tarihlerinde Zonguldak’ta yapılacak olan finallere katılmanın takımın öncelikli hedefi olduğunu belirttiler.

YILDIZLAR PARILDIYOR

Atacan Ortaokul Yıldız Kız Voleybol takımı ise 64 okulun katıldığı müsabakalarda İstanbul 2.si oldu. Elde edilen bu başarıyla yıldız takımı 23-26 Mart 2017 tarihlerinde Uşak’ta düzenlenen “Türkiye Şampiyonası Yarı Finalleri”ne yükseldi. Uşak’taki şampiyonada da büyük bir başarıya imza atan yıldız takım, yapılan müsabakalar sonunda Türkiye’nin en iyi 8 takımı arasına katıldı ve Türkiye finalleri için 10-14 Mayıs 2017 tarihlerinde Kütahya deplasmanına gitme hakkı elde etti.

Okuldan yapılan açıklamada, “Gençlerimiz  İstanbul Kadıköy İlçe Şenlikleri Şehit Ömer Halis Demir sezonu ilçe kupası için İstanbul’da müsabakalara katılıyor. Ortaokul küçük kız takımımız ilçe ikincisi, ortaokul yıldız kızlarımız Kadıköy ilçe birincisi oldu. Öğrencilerimiz, yoğun ders programlarının yanında sportif alanda da büyük bir özveri göstererek müsabakalarda kurumumuzu temsil etmiş ve bu büyük başarının sevincini bizlere yaşatmışlardır. Erken yaşlarda spora başlayıp spor ve sağlığın önemini kavrayan gençlerimiz disiplinli ve planlı çalışmalarını sürdürüyor. Öğrencilerimiz derslerini, kulüp ve okul takımı antrenmanlarını aksatmadan çalışıyorlar. Bu rutini her gün uygulayan geçlerimiz aynı zamanda yaşları daha küçük olmasına rağmen gelecek vadeden, aralarında milli sporcu olup il karmalarına giden öğrencilerimiz de bulunmaktadır. Velilerinin, okul yönetiminin ve öğretmenlerinin desteği ve takım antrenörleri Nuray Yıldırım ve Erdem Hangül ile bu başarılarını daha da yukarıya çekeceklerine inanıyoruz. ‘Türkiye Şampiyonası Yarı Final ve Finalleri’ne gidecek olan tüm öğrencilere ve antrenörlerimize  sonsuz başarılar dileriz” denildi.


ARŞİV