Fırıncılara hijyen semineri

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından fırın esnafına yönelik seminer düzenlendi

12 Nisan 2017 - 18:12

Kadıköy’de unlu mamullerle birlikte 85 kadar fırın olduğu tahmin ediliyor. Kadıköy Belediyesi halk sağlığını da dikkate alarak fırıncı esnafının özellikle hijyen konusunda bilinçlenmesi için eğitim seminerlerini, denetimlerini son yıllarda arttırdı.

Son olarak geçtiğimiz hafta Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’nda fırıncı esnafına yönelik seminer düzenlendi. Fırın ve unlu mamuller üretimi yapan işyerlerinin ve çalışanlarının hijyen eğitiminde; ekmek ve unlu mamullerin imalatından satışına kadar olan aşamalarda hem üretim malzemeleri hem de çalışan bakımından dikkat edilmesi gerekenler fırın esnafına ayrıntılı olarak anlatıldı.

Kadıköy Belediyesi Veteriner Müdürü Teoman Aslan ile Veteriner Müdürlüğü uzmanlarının bilgilendirdiği esnaftan, imalathanede çalışan personelin sağlık kontrolleri ile personele hijyen eğitimi almasına özen göstermesi istendi.

ÇOK FAYDALI

Seminere katılan Kadıköy fırın esnafından Alim Uzun,  “Kadıköy Belediyesi’nin seminerinde hijyen konusunda özellikle bilgilendirildik. Yeni bilgiler öğrendik. Çok faydalı oldu. En önemlisi ve dikkat ettiğim, ekmeğin satışı sırasında ekmeğin direkt temas edilecek ortamda satışa sunulmaması oldu. Bir camekânın arkasında satışa sunulması gerekiyor. Fırınımızda hemen bunu yaptırdık. Bu eğitimler böyle devam ederse çok mükemmel olur. Çünkü daha çok bilinçleniyorum. Belediye ilaçlama da yapıyor, ilgileniyorlar. Bu ilgiden memnunuz” dedi.

Fırını sahibi Mehmet Temirci de yaklaşık 25 yıllık fırıncı olduğunu, son yıllarda Kadıköy Belediyesi’nin fırınlara yönelik hijyen ve denetimlerini arttırmasından memnuniyet duyduklarını anlattı. Temirci, “Bu eğitimlerin aslında çok sık yapılması lazım. İşyerlerinde de yapılması lazım. Kadıköy’de üretilen ekmekten Kadıköy Belediyesi sorumluluğunu hissetmiş ki bu semineri düzenliyor. Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bir- iki ay önce fırınımızı ziyaret etti, konuştuk, sorunlarımızı anlattık. Toplantıyı çok faydalı buluyoruz. Fırınlara daha fazla denetim yapılmalı” dedi.

           


ARŞİV