Yeni sezon, yeni sahneler

İstanbul Devlet Tiyatrosu, yeni sezonda 5 yeni sahne açıyor

02 Ekim 2019 - 14:04

 İstanbul Devlet Tiyatrosu 2019 - 2020 sezonunda beş yeni sahneye kavuşuyor. “Mecidiyeköy Büyük Sahne” (Eski Artı Sahne) ve “Mecidiyeköy Stüdyo Sahne”, “Garibaldi Sahneleri” ile “Zeytinburnu Sahnesi”nde sezon boyunca eski oyunların yanı sıra yepyeni oyunlar da seyirciyle buluşacak.

Provaları devam eden oyunlar arasında Metin Belgin’in yönettiği Jennifer Haley’in yazdığı “Kaçış 3: Kıyamete Çağrı” bulunuyor. Oyun, Üsküdar Tekel Sahnesi’nde sergilenecek. Dürrenmatt’ın yazdığı Can Gürzap’ın yönettiği “Yaşlı Bayanın Ziyareti” ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun yeni sezonda merakla beklenen yapımlarından biri.   

Ayrıca geçtiğimiz sezondan seyircinin beğenisini kazanan oyunlar da bu sene İstanbul Devlet Tiyatrosu sahnelerinde seyirciyle buluşmaya devam edecek. İstanbullular Ekim ayı boyunca, Cevahir Salon1’de Sevim Burak’ın yazdığı, İskender Altın’ın sahneye koyduğu “Sahibinin Sesi”ni, Küçükçekmece Sahnesi’nde Memet Baydur’un yazdığı Serap Eyüboğlu’nun yönettiği “Düdüklüde Kıymalı Bamya”yı, Üsküdar Tekel Stüdyo Sahne’de Olexander Viter’in yazdığı Atilla Şendil’in yönettiği “İstasyon” ve yine Atilla Şendil’in yönetip Bülent Usta’nın yazdığı “Bay Z”yi, Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesi’nde de Berkun Oya’nın yazdığı Kubilay Karslıoğlu’nun yönettiği “Bayrak” oyununu izleyebilir.   

izmir escort bayan

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu sene de Shakespeare’in Yücel Erten yorumuyla klasikleşmiş oyunu “Hırçın Kız”ı, Ray Cooney’in kaleme aldığı Haldun Dormen’in yönettiği “Karmakarışık”ı, Yeton Neziray’ın yazdığı Saydam Yeniay’ın yönettiği “Kosovalı Peer Gynt”ü, genç yazar Karden Kasaplar’ın yazdığı Laçin Ceylan’ın yönettiği “Bir Peri Masalı Radyum Kızları”nı izleyicisiyle buluşturmaya devam ediyor.  Bununla birlikte “Kontrabas” 28. yılında da sahnede olacak. Patrick Süskind’in yazdığı “Kontrabas”ı Metin Belgin, sergilemeye devam edecek.    


ARŞİV