Yeni bir festival deneyimi

Yeni festival deneyimi FAZ, 23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul ile ilk defa buluşacak. Müzik, tasarım ve görsel sanatlar ekseninde yoğun bir program sunan ücretsiz festival, Zuhal Konsept Mağazası’nı merkeze alarak Akasya AVM’nin ortak alanlarına ve farklı mağazalara yayılacak.

20 Kasım 2019 - 10:29

Zuhal Müzik ve Akasya işbirliğiyle, FAZ Creative kürasyonuyla düzenlenecek FAZ.1’in programında bağımsız müzik sahnesi ve ana akım içinde kendine farklı bir yer edinmiş isimlerin konserleri, elektronik müzik performansları, kültür-sanat ve tasarım alanlarından yaratıcı figürlerle söyleşiler, tasarım pazarı, yazar buluşmaları, illüstrasyon ve fotoğraf sergileri, FAZ.1’e özel tasarımlarıyla dövme sanatçıları, atölyeler, live graffiti ve live painting performansları, pop-up ve sürpriz performanslar, deneyim ve yeni medya alanları ile keşfedilecek daha birçok şey var.

Zuhal Müzik, FAZ Creative, hipicon.com, Kırmızı Kedi, Tamirane, Roland TR, Steinway & Sons, Red Bull, Mixmag Turkey, Local Makers gibi müzik, kültür-sanat ve tasarım oluşumları ile markaların eş kürasyonuyla şekillenen FAZ.1, sanatçıları ve katılımcıları bir araya getirerek yaratıcı çeşitliliği kutluyor; yeni ses ve renklere açık, popüler ve alternatif üretimlerin birbirini beslediği, özgür bir ifade ve ilham kaynağı oluşturuyor.

ÇOK SESLİ, ÇOK BİLEŞENLİ

Katılımın ücretsiz olacağı FAZ.1 boyunca Radyo Eksen, Zuhal Konsept içinden canlı yayınlar gerçekleştirecek. Fred Perry, Daniel Wellington ve Sneaks Up mağazaları, pop-up performanslar ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Roland TR kürasyonuyla oluşturulan Roland Space’te efsanevi synthesizer modelleri, konserler ve güncel teknolojiyle sanatı buluşturan yeni medya projeleri görülebilecek. Akasya içinde kurgulanan üç ayrı modül alanında ise farklı disiplinlerden eserler katılımcılarla buluşacak.

FAZ.1, Zuhal Konsept içinde yer alan Zuhal Stage ve Studio’nun yanı sıra Tamirane’de ve Akasya içinde oluşturulacak Design Market alanlarında gerçekleşecek söyleşi ve atölyelerde müzik, tasarım, sinema, dijital yayıncılık ve edebiyat dünyasından isimleri ağırlayacak. Sürpriz isimlerin festival boyunca Zuhal Konsept’te sergilenecek enstrüman, kostüm, film dekoru gibi eşyaları, FAZ.1 sonrasında açık artırmaya çıkarılarak elde edilen gelir, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Kansersiz Yaşam Derneği’ne bağışlanacak.

https://www.instagram.com/fazsocial/


ARŞİV