Livaneli anısına yarışma

Bu sene başında yaşamını yitiren yazar, bürokrat Seyhan Livaneli anısına bir öykü yarışması düzenleniyor.

09 Ekim 2019 - 12:11

Sanatçı Zülfü Livaneli'nin kardeşi olan Livaneli adını taşıyan “Birinci Seyhan Livaneli Öykü Ödülü Yarışması” herkese açık.  Her katılımcı en fazla 3 öyküden oluşan bir dosya ile, 15 Ekim’e dek başvurabilecek.  Yarışma konusu her yıl yenilenmek üzere belirlenecek. Bu yılın konusu ‘ötekileştirme’ olarak seçildi.

Seçici Kurulu Zülfü Livaneli, Sunay Akın, Nebil Özgentürk, Zafer Köse, Barış İnce ve Mevsim Yenice’den oluşan yarışmada, kurul oy çokluğuyla karar verecek. . Yalnızca birincilik ödülü verilecek, kazanan dosya yayınlanarak kitaplaştırılacak. Ödül töreni, Seyhan Livaneli’nin doğumgünü olan 22 Ocak 2020’de saat 20:00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak. [email protected] adresinden detaylı bilgi alınabilir.

1951 Silifke doğumlu olan Livaneli, 20 yılı aşkın süre sınıf öğretmenliği ve Türkçe öğretmenliği yaptı. Öğretmen olarak çalıştığı yıllarda Tepegöz isimli öyküsünün İlksan birincilik ödülü almasıyla profesyonel yazı hayatı başladı. 1994’te Kültür Bakanlığında Halk Kültürleri Genel Müdürü olarak görev yaptı.  Halk Bilimi alanında ulusal ve uluslararası çalışmalar yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde kültür yazıları yayınlandı. 2003’te emekli oldu.  Çanlar Hemingway İçin Çalıyor (Biyografik roman) Bir İhtimal Daha Yok (Roman), Babamın Not Defteri (Anı), Cam Kâse Mucizeleri (Çocuk romanı), Nar (Roman) isimli kitapları yazdı. Kuşhane ismiyle Osmanlı mutfak kültürü araştırması kitabı yayımlandı. Tiyatro oyunları, film senaryoları, romanlar, gazete ve dergilerde köşe yazıları yazarak hayatını Urla'da sürdüren Seyhan Livaneli, 5 Mart 2019’da hayatını kaybetti.


ARŞİV