‘Her şeye rağmen’ İstanbul!

Fotoğrafçı Timurtaş Onan’ın İstanbul fotoğraflarından oluşan “İstanbul Her Şeye Rağmen” sergisi Göztepe’de izleyicisini bekliyor

20 Mayıs 2019 - 16:14

Fotoğraf çekmeye başladığı 80'li yıllardan bu yana İstanbul'u sayısız defa kadrajına almış fotoğrafçı Timurtaş Onan’ın yeni sergisi Kadıköy’de açıldı. “İstanbul Her Şeye Rağmen” adlı sergi, Göztepe’deki Galeri ARK’te fotoğrafseverlerle buluşuyor. Şehrin gündelik yaşamına dair görsel hikayelerle yüklü sergi, 4 Haziran’a dek açık kalacak.

Sergi tanıtım metninde, Onan'ın fotoğraflarının, ‘an’da kendini gösteren hesapsız ve kurgusuz gerçeğin; sersemleten, büyüleyen, değiştiren, dönüştüren ve "her şeye rağmen" kendini var eden olagelişini belgelediği vurgulanarak, dışarıdan ne kadar müdahale edilirse edilsin; hayatın ve şehrin her şeyden azade kendine özgü bir akışı olduğuna dikkat çekiliyor.

İSTANBUL’U HATIRLAMAYA DAVET 

“Sergi bize şehir hayatının anlamının ancak en küçük yapı taşlarında, günlük hayatın küçük ilişkilerinde bulunacağını hatırlatıyor” denilen metinde, Bu ilişkilerin dili henüz tam olarak çözülmüş değildir; tıpkı insanın ne olduğu sorusuna yanıt veremeyişimiz gibi. Timurtaş Onan’ın fotoğrafları tüm yalınlıkları içerisinde haber bültenlerinin veya analizlerin bize bütün bir kumaş gibi sunduğu şeyin, tek tek ipliklerini sunuyor. Günlük yaşam ve tarih bu ipliklerin bir araya gelişi ile dokunmaktadır.30 yıllık çalışmanın küçük bir seçkisi olan fotoğraflarda, bir şehrin kalbi tüm kendiliğindenliği ile atıyor. Öyleyse olup biteni anlamak için bu kadim kenti izleyelim, kalp atışını takip edelim; hatırlayalım ve hayal edelim.” çağrısı yapılıyor.

ONAN HAKKINDA…

Fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Timurtaş Onan, İstanbul’da doğdu. Fotoğraf çalışmalarına 1980 yılında başladı. 25 yıldır profesyonel olarak çalışıyor. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında birçok etkinliğe katıldı, sergiler açtı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olarak yer aldı. Bir çok kurum ve üniversitede sempozyum ve etkinliklere davet edildi, projeler gerçekleştirdi. Sosyal konularda belgesel filmler çekti. İstanbul’u konu alan farklı projeleri ile tanınıyor.  Sanatçının eserleri Türkiye ve yurt dışında kurum ve özel koleksiyonlarda yer alıyor.  Bu günlerde fotoğraf atölyeleri gerçekleştiriyor, çeşitli sergilerin kürasyonunu yapıyor ve yeni fotoğraf projeleri üzerinde çalışıyor.

(Cemil Topuzlu Caddesi Kaya Apt. No:49 Göztepe  (0216) 369 4900)


ARŞİV