Haydarpaşalıların ses yarışması

Haydarpaşa Lisesi’nde bu yıl ilki düzenlenen “Ses Yarışması”nda, genç yetenekler, başkanlığını okul mezunlarından olan Ercan Saatçi’nin yaptığı jüri tarafından değerlendirildi.

12 Şubat 2018 - 13:17

Mezunları arasında siyasetten sanata, iş dünyasından, spor camiasına kadar başarılarıyla isim yapmış birçok önemli isim bulunan Haydarpaşa Lisesi, kendine güvenen, başarılı bireyler yetiştirmek için gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı ve  MAG MEDYA katkılarıyla bu yıl ilk kez “Ses Yarışması” yapıldı. 8 Şubat’ta gerçekleştirilen “1. Ses Yarışması” organizasyonunda, hem katılan hem de izleyen tüm gençler deneyim kazandı. İstanbul İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necip Fazıl Özben ve Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Emin Baş’ın da gençlere destek olmak için yer aldığı organizasyonda keyifli anlar yaşandı.

Birinciliği kazanan 11. Sınıf öğrencisi Rana Ebrar Yaşar ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necip Fazıl Özben’den, İkincilik ödülünü paylaşan 11. Sınıf öğrencileri İrem Ergül ve Fatma Eda Bayar’a ödüllerini Okul müdürü Dr. Ömer Faruk Araz’dan alırken, üçüncü olan 10 sınıf öğrencisi Eren Çiçek’e ise ödülünü Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Emin Baş verdi.

‘’ÇOCUKLAR SANATLA UĞRAŞMALI’’

Haydarpaşa Lisesi Müdürü Dr. Ömer Faruk Araz, bu tarz organizasyonların hem çocukların motivasyonunu artırdığını, hem de yeteneklerini gün yüzüne çıkarmaya yardımcı olduğunu belirtti. Akademik anlamda başarılı bir isim olmanın yanında hayata karşı farklı bir perspektif kazanmanın temel yollarından birinin sanat olduğunu söyleyen  Araz, “1934 yılında Ulu Önder Atatürk tarafından açıldığı günden bu yana, okulumuzun Türkiye’nin her yerinden gelen binlerce gencin hayatında önemli bir yeri oldu, olmaya de devam edecek. Her geçen gün yükselen akademik başarılarımızın yanı sıra, çocuklarımız için sosyal etkinliklere de çok fazla önem veriyoruz. Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözündün hareketle, her birinin mutlaka bir sanat dalıyla uğraşmalarını önemsiyoruz” diye konuştu. Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Emin Baş ise vakıf olarak öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişimleri için çabaladıklarını ve onları geleceğe hazırlamak için önemli adım adımlar attıklarını belirtti.


ARŞİV