Gitarcılar geliyor

Uluslararası İstanbul Klasik Gitar Festivali, bu yıl 4. kez Kadıköy’de yapılacak. 26- 30 Nisan tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirilecek festival için yurtdışından müzisyenler geliyor.

19 Nisan 2017 - 12:08

Festivalin açılış konserinde Bandini & Chiacchiaretta Duo sahne alacak. 26 Nisan Çarşamba akşamı saat 20:00’de yapılacak konserde, Giampaolo Bandini (gitar), Cesare Chiacchiaretta (bandoneon) ikilisi, Arjantin tango bestecilerinin eserlerinden oluşan bir program sunacaklar. Sahnede oluşturdukları atmosfer, seyirci ve eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılanan ikili, Arjantin tango bestecilerinin yanı sıra, yeni tango akımının en büyük bestecisi Astor Piazzolla’nın eserleri seslendirilecek. 27 Nisan Perşembe akşamı yapılacak bir başka konserin ilk yarısında, 2016 Festival Solistleri Yarışması birincisi Özberk Miraç Sarıgül yer alacak. Genç yaşına rağmen birçok ödülün sahibi olan Sarıgül, farklı dönemlerden hazırladığı bir program sunacak.  İkinci yarıda ise, aralarında, New York Carnegie Hall, Kiev Hall, Viyana Schubertsaal gibi en prestijli konser salonlarında, parlak kariyeri ile tanınmış İtalyan gitarist Lorenzo Micheli yer alacak. Uluslararası İstanbul Klasik Gitar Festivali ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın ortak yapımı olan, 28 Nisan tarihli konserde ise dünyaca tanınmış sanatçılar, Aniello Desiderio ve Marcin Dylla solist olarak yer alacak, orkestrayı ise Naci Özgüç yönetecek. Trio Anka da festival kapsamında 29 Nisan cumartesi akşamı sahne alacak. Her biri kendi alanında tecrübeli ve tanınan müzisyenler olan Ayhan Uştuk (tenor), Demet Gökalp (viyolonsel) ve Kağan Korad’ın (gitar) oluşturduğu Trio Anka, dünyada örneğine rastlanmayan enstrüman kombinasyonuna sahip bir grup olarak biliniyor.

Ücretsiz konser

Festival kapsamında bir de ücretsiz konser olacak. Her sene düzenlenen ve genç gitaristlere konser verebilme imkânı sağlayan Festival Solistleri Yarışması'nın 2016 ikincisi Lorik Pylla ve üçüncüsü Timur Dersuniyelioğlu’nun yer alacağı bu konserde, farklı dönemlere ait eserler yer alacak. Konser 29 Nisan cumartesi günü saat 17:00’de yapılacak.

www.istanbulclassicalguitarfestival.com/tr


ARŞİV