Bu filmler engel tanımıyor

Sanata erişimin lütuf değil hak olduğunu vurgulayan Engelsiz Filmler Festivali, 7. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival, İstanbul, Eskişehir ve Ankara olmak üzere 3 şehirde gerçekleşecek.

02 Ekim 2019 - 13:55

Bu sene Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden 48 filmi, görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak erişilebilir mekanlarda sunacak olan ücretsiz festivaldeki tüm filmler, göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile erişilebilir mekanlarda gösteriliyor.

Festival bu yıl, 7-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu’nda (SineBu), 11-13 Ekim tarihleri arasında Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, 16-20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak. Festival programında her yıl olduğu gibi Türkiye sinemasının son dönemde öne çıkan en iyi örneklerden derlenen Engelsiz Yarışma, dünya sinemasından ödüllü filmlerin yer aldığı Dünyadan, animasyon filmlerden oluşan ve yeni nesil sinemacılara esin kaynağı olmayı amaçlayan Çocuklar İçin, Türkiye sinemasının nitelikli kısa filmlerinden derlenen Uzun Lafın Kısası adlı başlıklar yer alıyor.

KADIKÖYLÜ FİLMLER DE VAR

bornova escort

Festivalide, ulusal ve uluslararası festivallerde ses getiren son dönem yapımlarının yer aldığı, Kadıköylü yönetmenlerin çektiği yahut Kadıköy’de çekilmiş filmlerin de aralarında bulunduğu 5 yerli sinema filmi, festival seyircileri ve sinema profesyonellerinin beğenisine sunulacak. Son yıllarda adından sıkça söz ettiren filmlerin yer aldığı Engelsiz Yarışma’da; Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği ve dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatan “Anons” filmi; Banu Sıvacı’nın, zamanını güvercinleri ile ilgilenerek geçiren genç bir adamın hayatın gerçekleri ile yüzleşmesini konu alan “Güvercin” filmi, Ali Vatansever’in, Fikirtepe’de gecekonduda yaşayan bir çiftin, mahallede çıkan kentsel dönüşüm söylentileri sonrasında değişen hayatlarına odaklanan “Saf” filmi, Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin dilsiz bir genç kızın hikayesini anlatan “Sibel” filmi ve Emre Yeksan’ın şehir hayatını terk ederek ormanda yaşamaya başlayan bir adamın hikayesini anlattığı “Yuva” filmi Engelsiz Yarışma ödülleri için yarışacak.

 www.engelsizfestival.com


ARŞİV