Binlerce sanatsever ICAF’ta buluştu

Bu yıl kimlik temasıyla üçüncüsü düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival, binlerce sanat severi ağırladı

11 Eylül 2018 - 14:47

Çizgi roman meraklılarının, tasarımcıların ve çizerlerin büyük bir ilgiyle beklediği İstanbul Comics and Art Festival 7-8-9 Eylül tarihlerinde Kadıköy’de gerçekleşti. Bu yıl kimlik temasıyla düzenlenen ve çok sayıda kadın sanatçıyı ağırlayan festivalde kamusal alan enstalasyonları, çizgi roman ve illüstrasyon stand ve sergileri, canlı graffiti çalışmaları yer aldı. Festivalde aynı zamanda katılıma açık atölyeler de gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören festivalde ziyaretçiler çeşitli atölyelere katılarak hayal güçlerini tasarımlara  yansıttılar.

GRAFFİTİDE 4 KADIN SANATÇI

İstanbul Comics and Art Festival’in graffiti alanı bu yıl Sinem Yıldırım, Gamze Yalçın, Fulya Hocaoğlu ve Afganistanlı sokak sanatçısı, akademisyen Shamsia Hassani olmak üzere 4 kadın graffiti sanatçısını ağırlayarak üç gün boyunca canlı graffiti çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Afganistanlı sokak sanatçısı Shamsia Hassani, üç gün boyunca festival alanında gerçekleştirdiği mural çalışmasının ardından “Baskıcı Rejimlerde Bir Kadın Olarak Sokakta Üretmek” söyleşini gerçekleştirdi.

YARATICILIK SANATLA BULUŞTU

Festivalin ilk gününden son gününe kadar Albüm Kapakları Sergisi kapsamında çeşitli atölyeler ve söyleşiler düzenlendi. Her yaştan katılımcının yer aldığı festivalde ayrıca çizgi roman, manga, lego ve dövme atölyeleri düzenlendi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da festivalin ikinci gününde ICAF’a katılarak, tasarımları inceledi.


ARŞİV