Bestecilere ikinci davet

Kadıköy Belediyesi ilkini 2017 yılında düzenlediği beste yarışmasının ikincisini düzenliyor. 35 yaş altı genç kompozitörlere açık beste yarışmasına son katılım tarihi 15 Ocak 2018

14 Haziran 2017 - 10:12

Kadıköy Belediyesi’nin, sanatçı ve edebiyatçıları yeni eserler yaratmaya özendirmek için müzik ve sahne sanatları dallarında yaptığı çalışmalar sürüyor. Belediye, genç bestecileri yeni eserler yaratmaya özendirip teşvik etmek amacıyla ‘’Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması” düzenliyor.

35 yaş altı genç kompozitörlere açık olan yarışma jürisi Gürer Aykal, Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Antonio Pirolli, Yalçın Tura ve Hasan Uçarsu'dan oluşuyor. Birinci, ikinci, üçüncü ve ik adet mansiyon için para ödülünün olduğu yarışmada Seçici Kurul tarafından uygun görülen eserlerin, belediye tarafından kaydı ve CD olarak basımı yapılacak. Bestecilerin eserlerini 15 Ocak 2018 tarihine kadar gönderebilecekleri yarışmanın finali halka açık olarak 26 Mart 2018 Pazartesi akşamı Süreyya Operası'nda yapılacak. Yarışmanın ödül töreni de konserin ardından aynı gece gerçekleştirilecek.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi ve şartname www.sureyyabesteyarismasi.kadikoy.bel.tr  internet adresinden edinilebilir.

GEÇEN YILIN KAZANANI ANLATIYOR

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen yarışmada Ahmet Tamer Topuz (27) üçüncülük, Orhan Veli Özbayrak (28) ikincilik, Cem Oslu (25) ise birincilik ödülünün sahibi olmuştu. Oslu, Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda “Yarışmaya katılmaktaki en büyük motivasyonum kazanan eserlerin canlı çalınacak ve CD kaydının yapılacak olmasıydı. Bu fırsat ne yazık ki kolay bulunmuyor. Onun dışında Türkiye’de böylesine kapsamlı ve profesyonel bir proje düzenlenmesine çok mutlu oldum ve dâhil olmak istedim. Yarışma finalinin düzenlendiği akşam(buraya göre sabah saatleriydi) heyecanla telefon başında bekledim. Haberi aldığım zaman çok mutlu oldum. Bu yarışma sayesinde Türkiye’de ilk defa besteci olarak adım duyuldu’’ demişti. Oslu, “Klasik müzik bence herkese hitap edebilmeli. Müzisyenlerle dinleyici arasında daha kuvvetli bir bağ kurulmalı, konserler daha ilgi çekici hale getirilmeli” yorumunu yapmıştı.


ARŞİV