Bahariye’de Yaz Sinema Şenliği

Yıl boyu festival filmlerine ev sahipliği yapan Kadıköy Sineması, “Yaz Şenliği” düzenliyor. 10-13 Ağustos arası gerçekleşecek sinema şenliğinde 16 film seyirci ile buluşacak

02 Ağustos 2018 - 16:05

Kadıköy’ün 55 yıllık sineması Kadıköy Sineması’nın sinemaseverlere bir müjdesi var. Sinema dünyasının en renkli geleneklerinden yazlık sinema konsepti Bahariye’de hayat bulacak. Yıl boyu festival filmlerine ev sahipliği yapan Kadıköy Sineması, şimdi de “Yaz Şenliği” düzenliyor. 10-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek sinema şenliği, sinemaseverlerin daha önceden izleyip tekrar beyazperdede görmek istediği veya daha önce beyazperdede izleme fırsatı bulamadığı 16 filmlik bir seçkiden oluşuyor.

ÖDÜLLÜ FİLMLER ŞENLİKTE

Şenlik İran sinemasının ünü dünyaya yayılmış Oscar ödüllü yönetmeni Asghar Farhadi’nin The Salesman (Satıcının Ölümü) filmiyle başlıyor. Arthur Miller’ın 1949 yılında yazdığı “The Death of a Salesman” adlı kitabından uyarlama olan film 2016 Cannes Film Festivali'nde büyük beğeni toplamıştı.

Şenlikte gösterilecek diğer filmler ise şöyle:

Victoria: Yönetmeni Sebastian Schipper’ın “Bu bir banka soygunu filmi değil. Bu bir banka soygunu!” diye tanımladığı film, izleyicisini genç bir turist olan Victoria ile beraber Berlin sokaklarında bir maceranın ortasına bırakıveriyor.

Veronique’in Çifte Hayatı: İki farklı şehirde (Fransa ve Polonya’da), paralel iki kızın doğumundan beri 20 sene geçmiştir. Birbirinden haberleri bile olmayan bu iki insan, bir şekilde birbirlerinin hayatlarını etkileyeceklerdir.

Son of Saul: Büyük Ödül kazandığı Cannes Film Festivali’nde olay yaratan film, izleyicisini II. Dünya Savaşı’nda uygulanan soykırımın simgesi haline gelen Auschwitz’e götürüyor. Film, bugüne kadar soykırım üzerine çekilmiş filmlerden bambaşka bir yaklaşım izlemesiyle dikkat çekiyor.

Turist: Alpler’e tatile giden İsveçli bir aile için her şey tam istedikleri gibidir. Fakat dağ manzaralı bir restoranda öğle yemeklerini yedikleri sırada çığ düşer. Ebba böylesi bir kriz anında hissettiği duyguları unutup hayatına devam edebilecek midir?

Beden ve Ruh: Film, birbirini hiç tanımayan Endre ve Maria’nın rüyalarının da işin içinde olduğu alışılmadık, komik ve masalsı aşklarını anlatıyor.

Yüzündeki Sır: II. Dünya Savaşı’nın sonrası toplama kampından yüzünde onu tanınmayacak hale getiren yaralarla kurtulan Nelly, bir dizi ameliyat geçirerek yeni bir yüze kavuşur. Film, Nelly’nin yeni yaşamına odaklanıyor.

Üç Renk- Mavi: Kieslowski’nin kült üçlemesi Üç Renk’in ilk filmi olan Mavi’de, Juliette Binoche’un canlandırdığı Julie, kocasının ve çocuğunun ölümünden sonra hayatına nasıl döneceğini bilemez.

Üç Renk- Kırmızı: Modellik yapan bir kadın, komşusunun insanların mahremine girmeyi özel zevki haline getirdiğini fark eder.

Üç Renk- Beyaz: Karısı kendisini boşadığı için Polonyalı bir mülteci olan kocası ondan intikam almaya karar verir.

Prenses Mononoke: Princess Mononoke 1500’lü yıllarda Japonya’da geçen fantastik bir hikâye. Tatarigami tarafından lanetlenen Ashitaka bu laneti bozmak için bir yolculuğa başlar.

Kırık Bir Aşk Hikâyesi: İşleri kötüye giden genç işadamı Fuat, ailesinin baskısıyla bir fabrikatörün kızıyla nişanlanır. Nişana gönülsüz olan Fuat köye yeni gelen edebiyat öğretmenini görünce ondan etkilenir. 

Dheepan: Paris dışında bir toplu konuta yerleştirilen üçlü, bir yandan göçmen olarak kültür çatışmasını aşmaya çalışırken bir yandan da gündelik şiddetle ve “ailevi” meselelerle uğraşmak zorunda kalacaktır.

Anayurt Oteli: Yusuf Atılgan’ın ünlü eserinden, Ömer Kavur’un eliyle beyaz perdeye aktarılmış bu yapım 80’li yıllarda, küçük bir taşra kasabasında kendine kalan hanı işleten Zebercet’e odaklanır.

Ben, Daniel Blake: Daniel Blake, New Castle’da yaşayan bir marangozdur. Ciddi sağlık durumu nedeniyle çalışamamaktadır. Hayatında ilk kez “işsizlik fonuna” başvuran Daniel, gerçekten hasta olduğunu bürokrasiye kanıtlamaya çalışır.

BİLETLER İNDİRİMLİ!

Sinema dünyasının önemli başyapıtlarıyla modern klasikleri de buluşturan şenlik boyunca 12.00, 14.15, 17.00, 19.00, 20.00 saatlerinde günde beş film izlenebilecek.

Sinemaseverler Kadıköy Sinemasının şenliğe özel çoklu bilet uygulaması ile üç filmi 30 TL’ye 5 filmi ise 45 TL’ye indirimli olarak izleyebilecek.

Biletler ve detaylı program için http://www.kadikoysinemasi.com/


ARŞİV