Attilâ İlhan ve ‘mıh’ gibi aklımızda kalan şiirleri

Türk edebiyatının usta ismi Attilâ İlhan vefatının 13. yılında Caddebostan Kültür Merkezi’nde anılacak. Aşkın, umudun ve inadın şairi Attilâ İlhan’ın mıh gibi akılda kalan dizelerinden bir kaçını paylaşıyoruz

08 Ekim 2018 - 10:05

Cumhuriyet dönemi edebiyatı ve düşünce dünyasına çok sayıda eser veren Türkiye’nin değerli aydınlarından Attilâ İlhan, vefatının 13. yılında Kadıköy Belediyesi ve Attila İlhan Vakfı iş birliğiyle düzenlenen törenle anılacak.

10 Ekim 2018 Çarşamba akşamı 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikle Attilâ İlhan okurlarını çok yönlü bir program bekliyor.

Gecede Attilâ İlhan'ın şiir evreni şair Adnan Özer, roman dünyası Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emel Koşar, aydın yönü ise Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aça tarafından anlatılacak.

İlhan'ın çok yönlülüğüne, fikir yapısına ve sanat anlayışına dair arşiv görüntülerinin de gösterileceği etkinlikte; yeğeni, tiyatro ve sinema sanatçısı Kerem Alışık ve sanatçı Devrim Nas, Attilâ İlhan'ın en sevilen şiirlerinin yer aldığı bir dinleti sunacak.

Gece, tiyatro ve sinema sanatçısı Hatice Aslan'ın sesinden şarkılarla son bulacak.

Attilâ İlhan

10 Ekim 2005 yılında 80 yaşındayken aramızdan ayrılan Attilâ İlhan'ın şair, romancı, düşünür, deneme yazarı, gazeteci, senarist ve eleştirmen olarak  Türk edebiyat ve düşünce dünyasına önemli katkıları oldu. Unutulmaz eserler bıraktı. 

Gazete Kadıköy okurları için aşkın, umudun ve inadın şairi Attilâ İlhan’ın sokaklara, duvarlara, odalara yazılmış, mıh gibi akılda kalan dizelerinden bir kaçını paylaşıyoruz.

"Ben sana mecburum" tüm aşıkların aklında mıh gibi tuttuğu şiirlerden biri oldu. "Sen benim hiç birşeyimsin" ise sitem...

"Üçüncü şahsın şiiri" duvarlara yazıldı.

Mayıs sabahlarında idam duvarlarının utancını yazdı...

 İstanbul'a "taptık" diyordu. Ve o'na "kimi sevsem" sen...

Üstelik ayrılık da sevdaya dahildi...

Yağmur Kaçağı 

 Veda şiirini de yazmayı ihmal etmiyordu...


ARŞİV