Arsu’da bahar konserleri dizisi

Arsu Sahne’nin ‘’ 4.Sezon Bahar Konserleri’’ 17 Mart'ta başlıyor

14 Mart 2018 - 10:20

Fenerbahçe’deki Arsu Sahne dört yıldır yetenekli öğrenciler ile ustaları aynı sahnede bir araya getiriyor. İstanbul'un alternatif butik salonlarından Arsu Sahne bugüne kadar birçok yetenekli genç yıldızla, Ayşegül Sarıca, Jerfi Aji, Metin Ülkü, Eun Young Kim, Ivan Yanakov, Toros Can gibi birçok usta sanatçıyı ağırladı. Ayrıca konserlerin ardından yapılan mini söyleşiler özellikle öğrenciler ve aileleri tarafından büyük ilgi görüyor. Arsu Sahne, 4. sezonunda Bahar Konserleri başlıyor. 2 ay sürecek konser serisinde, yeni yıldız solistler, gruplar ve sürpriz isimler yer alıyor.

Program şöyle;

• KKTC Devlet Sanatçısı Rüya Taner, konserde Schumann, Debussy, Chopin, Grieg, Mendelsshon ve Kodaly'nin eserlerini seslendirecek. (17 Mart/18.00) 

•Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri’nin konserinde, Claude Bolling’in klasik batı müziği ve caz müzik tınılarını bir araya getirdiği, yedi bölümden oluşan ‘Flüt ve Caz Piyano Üçlüsü İçin Suit’ini seslendirecekler. Flütte Yrd. Doç. Çisem Önver Zafer, kontrabadsa Öğretim Üyesi Sela Can Dökmeci, piyanoda Öğretim Üyesi Gizem Alkan ve davulda Balkan Senfoni Orkestrası Koordinatörü Adnan Sever’in yer alacağı konser dinleyicilere baroktan esintiler sunmanın yanı sıra hem hüzünlü hem hareketli ve eğlenceli dakikalar vaat ediyor. (24 Mart/18.00)

• Flütte Ayla Emanet, kemanda Mehmet Yasemin ve piyanoda İnci Yakar Birol’dan oluşan Trio Turkuvaz, romantik dönem bestecilerin eserleriyle sahne alacak. Aynı konservatuvar yıllarını paylaşan, birlikte orkestra ve oda müziği konserleri veren grup, Geç Romantik Dönem Bestecileri ile romantizmden modern döneme geçiş temalı ara bir döneme dikkat çeken repertuvarlarıyla klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak. (30 Mart/18.00)

• 2001 doğumlu genç yetenek Işılsu Coşkuner, Johann Sebastian Bach, Ludwig Van Beethoven, Frederic Chopin eserlerini seslendireceği ücretsiz bir konser verecek. Coşkuner piyano eğitimine 6  yaşında başladı.  İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda aldığı eğitimi kendi isteğiyle bıraktı. 2 sene Almanya’daki bir müzik okulunda eğitim aldı. Geçen yıldan beri de Prof. Gülnara Aziz ile piyano çalışmalarını sürdürüyor. İlk ödülünü 13 yaşındayken Pera Uluslararası Piyano Yarışması'nda alan üçüncülüğe layık görülerek alan Işılsu Coşkuner, 14 yaşında Almanya/Meiningen'deki Uluslararası Hans von Bülow Piyano Yarışması'nda yine üçüncü oldu. (31 Mart/18.00)

Arsu Sahne: Fenerbahçe Mahallesi, Fener Kalamış Cad. Sinan Apt. No:93 D:6, 34726 Kadıköy (0 216 336 70 40)


ARŞİV