Klasik otomobil ve bisikletlerle Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet’in 96. yıl dönümü kutlamalarında yüzlerce bisikletli ve klasik otomobillerden oluşan konvoy tüm kente bayram coşkusunu yaşattı

29 Ekim 2019 - 12:55

Fotoğraflar: Murat Mehmet Aydın - Fırat Fıstık

Kadıköy, bu sene de her sene olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının en coşkulu geçtiği yerlerden biri. Cumhuriyetimizin 96. yılı coşkusunu iki haftadır yapılan etkinliklerle yaşayan Kadıköylüler bugün sabah saatlerinden itibaren etkinliklere katılıyor.

Dört bir yanın boydan boya bayraklarla donatıldığı ilçede Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan’ı sabah saatlerinde makamında ziyaret ederken okullarda 29 Ekim törenleri gerçekleştirildi.

Daha sonra Feneryolu’nda Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın katıldığı resmi geçit töreni düzenlendi.

Halk oyunlarının sergilendiği törende, askerlerin ve öğrencilerin yanı sıra Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri de resmi geçitte yürüyenler arasındaydı. 

Kutlamaların bir diğer durağı ise Bağdat Caddesi’ndeki bisiklet ve klasik otomobil konvoyu oldu. Saat 10.00’dan itibaren Bağdat Caddesi’ni dolduran 29 Ekim Bisikletçileri ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği konvoy 11.00’de hareket etti. Kadıköy’deki lise öğrencilerinin de katıldığı konvoyda genciyle yaşlısıyla binlerce Kadıköylü yer aldı. 60. Yıl Göztepe Parkı’ndan harekete geçen konvoyun son noktası ise Beşiktaş Dolmabahçe oldu.

Kadıköy’de her sene düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü ise 19.00’da Bağdat Caddesi, Suadiye Işıklar’da başlayacak. Öncesinde ise Kadıköylüler gün boyu dans gösterilerini, Dj performansları ve bando gösterilerini izleyebilecek.

Bir tören de Vatan Caddesi’nde

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın İstanbul’daki diğer adresi ise Vatan Caddesi’ydi. İstanbul Valiliği’nde düzenlenen törenin ardından Vatan Caddesi’ndeki törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bayramımız kutlu olsun. Nice yüzyıllarda inşallah bayramımızı hep birlikte kutlarız. Bizim en büyük milli bayramımız. Milletimizin birliği ve dirliği için çok özel bir simge.  Biz, bu sene özellikle diyoruz ki, ‘Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi’. İkisi bir arada çok güzel” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in bulunduğu törende Cumhuriyetin 96. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.


ARŞİV