Canan Kaftancıoğlu yerel basınla buluştu

CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu yerel basın temsilcileriyle biraraya geldi. “İstanbul Kent Anayasası”nın taslağını paylaşan Kaftancıoğlu yerel basının sorunlarını dinledi ve sorularını cevapladı

12 Kasım 2018 - 10:54

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Şişli Raddisson Blu Hotel’de düzenlenen kahvaltılı toplantı ile yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğindeki programa İstanbul’da faaliyet gösteren yerel yazılı, görsel ve internet medya temsilcileri, CHP İstanbul milletvekilleri; Turan Aydoğan ve Sezgin Tanrıkulu ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü katıldı.

“HALKIMIZLA BİRLİKTE YAZACAĞIZ”

Toplantının açılışında yerel yönetim anlayışına ilişkin ilke ve esasların yer aldığı “İstanbul Kent Anayasası”nın taslak metnini basınla paylaşan Kaftancıoğlu, taslağın yaklaşık altı ay yapılan çalışma neticesinde bir metin haline geldiğini söyledi. Taslağın sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve İstanbul halkının görüş ve önerilerinin ardından son şeklini alacağını kaydeden Kaftancıoğlu İstanbul halkının birlikte yazacağı, sahipleneceği bir anayasanın gelecekte İstanbul’u yönetecek siyasi anlayışlar için hem yol gösterici hem de bağlayıcı olacağını söyledi. “İstanbul Kent Anayasası’nı bizzat İstanbullularla birlikte geliştireceğiz” diyen Kaftancıoğlu, İstanbul Kent Anayasası taslağının http://www.adayimizsensinistanbul.com/ adresinden İstanbulluların görüşüne açıldığını söyledi. Canan Kaftancıoğlu şöyle devam etti: “İstanbul kent anayasası taslağına tüm İstanbulluların katkı, görüş ve önerilerini bekliyoruz. Çünkü İstanbullularla birlikte oluşturacağımız İstanbul Kent Anayasası’yla bundan sonra bu kadim kenti hak ettiği şekilde yönetecek ve yönetenlerin de İstanbul Kent Anayası’na bağlı olmalarını halkımızla birlikte denetleyeceğiz.”

“KATILIMCILIK SADECE SÖZDE DEĞİL”

Anayasaların uyulduğu sürece anlamlı olduğunu belirten Kaftancıoğlu, “Eğer biz kent anayasasını halkımızla birlikte yapar ve onların da anayasaya sahip çıkmasını hep birlikte sağlarsak uyulmak zorunda kalınacak anayasa olacağını düşünüyoruz. Katılımcılık sadece sözde değil, kent anayasasını oluştururken de bizim ana hedefimiz bu olacak. Taslağın son halini yani İstanbul Kent Anayasası’nı İstanbul halkı oluştursun istiyoruz. Çünkü biz İstanbul Kent Anayası’yla asıl hedefimiz yok edilmeye çalışılan İstanbul kimliğimizin yeniden ortaklaşa hissedebilmek ve bu kentte yaşayan tün insanları farklılıklarına rağmen ortak İstanbul’un kimliği altında buluşturabilmektir. Bunu için tarih ve doğa arasında ve İstanbullulara verilen bu muhteşem sentezleri saygı duymalı ve bir arada yaşama kültürünü kent kimliği altında güçlendirmektir.

İstanbul Kent Anayasına dair http://www.adayimizsensinistanbul.com/ adresine vatandaşlarımız girdiğinde bir takım önerileri görecekler ve kendi önerilerini birlikte biz bu önerilerden kurallar sinsilerini ortaya çıkaracak ve kent anayasasını İstanbul’a ve İstanbulluya hep birlikte mal etmiş olacağız. Örneğin, bende bugün bu web sitemize girerek girerek İstanbul Kent Anayası’na dair görüşlerimi paylaşacağım” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘İstanbul Kent Anayasası’ ve yerel basının önemine dair açıklamalarının ardından gazetecilerin yaşadıkları sorunları dinledi ve sorularını cevapladı.

Belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle ilgili sorulara da cevap veren Kaftancıoğlu, “Gerek yönettiğimiz ilçelerle ilgi şikâyetler konusunda, gerekse tüm ilçelerdeki halkın beklentileriyle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz “ ifadelerini kullandı.

“TİYATRO BİNASI YAPAN BELEDİYELERİMİZ VAR”

CHP’li belediyelerin çalışmalarından örnekler veren Kaftancıoğlu şöyle devam etti: “Kent talan edilirken tiyatro binası temeli atan belediyelerimiz var. Alerjik yuva açan kentte tarımı destekleyen belediyelerimiz var. Bölge halkının kararlara katılım mekanizması oluşturulmasında birçok uygulamanın CHP belediyeler tarafından oluşturulduğunu görüyoruz. Elbette eksiklerimiz var ama yaptıklarımızı da göz ardı etmeden hakkaniyetli bir hak teslimi yapmak gerektiğini düşünüyorum. Eksik bıraktıklarımız var ama eksik bıraktıklarımızla bile AKP’nin belediyecilik anlayışı ile kıyaslanamaz. Kent suçu işlemeyen, önce kentini düşünen, kent sevdası ile bir araya gelip aşkla, sevdayla yöneticilik yapacak kişilerin buralarda olabilmesi için elimden geleni yapacağınızı bilmenizi isterim.”


ARŞİV