Burs bulursa Hollywood’un kapısı aralanacak

Yönetmen olmak isteyen Kadıköylü Ali Erdem Ekşi, burs bulabilirse kendisine Hollywood’a girmesini sağlayacak kapıyı aralamış olacak

09 Ağustos 2017 - 11:42

Dünyanın en iyi film okulu olarak kabul edilen ve lisans bölümüne her yıl dünyadan sadece 30 öğrenci kabul eden New York Film Academy bu yıl Türkiye’den Ali Erdem Ekşi’yi yüzde 35 burs ile lisans programına kabul etti. Tüm mezunlarının dünya sinemasında önemli görevler üstlendiği, Steven Spielberg gibi birçok ünlünün çocuklarını göndermek için tercih ettiği New York Film Academy hem titiz seçiciliği hem de fazla burs vermemesiyle tanınıyor. Ailesinin maddi durumu kalan tutarını karşılamaya yeterli olmayan Ali Erdem Ekşi, bu akademiye gidebilmek için eğitim ücretinin yatırılması gereken son tarih olan 15 Ağustos’a dek eğitim giderlerinin kalan yüzde 65’lik kısmını karşılayacak bir burs arıyor.

HEDEF OSCAR!

Burs bulup New York Film Academy’ye gidebilirse hedefinin dünya çapında bir yönetmen olmak olduğunu söyleyen Ali Erdem, Oscar ödülünü havaya kaldıran ilk Türk olmak istediğini ve bu gururu yaşarken kendisine bu imkânı sağlayan herkesi Akademi’nin kürsüsünden tüm dünyaya duyurmak istediğini belirtiyor. Ali Erdem’in en büyük hedefi ise bir Türk yönetmen olarak hem yerli hem Hollywood projelerinde yer alarak, Türk kültürünün uluslararası alanda tanıtımına katkıda bulunmak.

KADIKÖY’ÜN GURURU

Ali Erdem Ekşi, 12 Ağustos 1998’de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zühtüpaşa İlköğretim Okulu’nda, lise öğrenimini Kadıköy Lisesi’nde tamamladı. Daha 8 yaşındayken çektiği “Babamın Görevi Tehlike” adlı kısa filmle IICFF’de 3.lük ödülü kazandı. 9 yaşındayken de “Sinema Düşleri” adlı kısa filmiyle yine aynı yarışmada 1.lik kazandı. Bu filmleri ve aynı yaşlardayken yaptığı “Marmaray’ın Atları” isimli animasyon filmi Yunanistan’da çocuk filmleri festivalinde gösterildi. Bu festivale davet edilmesine rağmen maddi nedenlerle bu davete katılamadı. Lise öğrenimi sırasında İngilizce olarak yazdığı “Seeds of Life” adlı hikayesi State University of New York tarafından düzenlenen Genius Olympiad’da finale kalan Ali Erdem, final için gittiği Amerika’dan gümüş madalyayla döndü. Bir sonraki yıl aynı organizasyonda “The Clock” adlı hikâyesiyle tekrar finale kaldı ve bu kez dünya birinciliğini sahibi olarak altın madalya kazandı.

Gazeteci ve yönetmen anne -babanın tek çocuğu olan Ali Erdem Ekşi, Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda “Küçüklükten beri hayalim hep yönetmen olmaktı. Gerçek bir film yönetmeni olmak isterim. Türkiye çapında değil, dünya genelinde bir büyük yönetmen. Bu hayalim saklı duruyor. Aynı zamanda senarist olmak. Hatta belki oyuncu da olmak… Kesinlikle bu dallarda yer almak istiyorum. Beni bunlar mutlu edecek” demişti.


ARŞİV