15 Temmuz Şehitleri Unutulmadı

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Kadıköy’de de anma etkinlikleri düzenlendi.

16 Temmuz 2018 - 10:23

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla gerçekleşen etkinlikler kapsamında Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan 11-15 Temmuz tarihleri arasında  şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ziyaret etti. Darbe girişiminde şehit olan Yılmaz Ercan’ ın annesi Nermin Ercan ve babası Melih Fuat Ercan ve Orhun Göytan’ ın annesi Şennur Göytan ve babası Gültekin Göytan evlerinde ziyaret edildi.  Ziyaretler kapsamında 15 Temmuz’da gazilik” unvanı alan Erol Sönmez, Burhan Karakoç, Yüksel Akın ve Cihan Güneş evlerinde ziyaret edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce; 13 Temmuz 2018 Cuma günü Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda konferans düzenlendi. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programına Kaymakam Dr. Mustafa Özarslan, TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Keriman Nalbant, siyasi partilerin ilçe başkanları, kurum amirleri, 15 Temmuz şehit ve gazi aileleri, öğrenciler ve Kadıköylüler katıldı.

“DESTANSI BİR MÜCADELE VERİLDİ”

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan  “15 Temmuz Proje Sergisi” ile başlayan programın açılış konuşmasını Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan yaptı. “Takvim yapraklarının 15 Temmuz 2016 Cuma’yı gösterdiği o karanlık gece Türk Milleti; FETÖ/PYD terör örgütünce gerçekleştirilen en kanlı, en alçak ve en sinsi darbe girişimine maruz kalmıştır” diyen Özarslan 15 Temmuz gecesi tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya kalkışıldığını söyledi. Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren halkın bayrakları ile sokaklara döküldüğünü hatırlatan 15 Temmuz gecesi destansı bir mücadele verildiğini ifade etti.

Özarslan sözlerine şöyle devam etti: 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına, unutturulmasına ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve o'nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Yaşayan gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, istiklali ve istikbali uğruna en değerli varlıkları olan eşlerini, çocuklarını, kardeşlerini, babalarını ve annelerini şehit veren Aziz Şehitlerimizin saygıdeğer ailelerine sonsuz minnetle şükranlarımı sunuyorum”

TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek’in 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik ile ilgili konuşmasının ardından, “O Geceyi Bir de Benden Dinle” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu ve dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Program yapılan dua ile sona erdi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZLER İÇİN YEMEK

Kadıköy’deki etkinlikler kapsamında Kadıköy Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler için 14 Temmuz Cumartesi akşamı Büyük Kulüp’te akşam yemeği düzenledi. Yemeğe şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Kadıköy Emniyet Müdürü Murat Işık, kurum amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı.

KABİR ZİYARETLERİ

15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 11:00’de Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı ve 12:00’de Edirnekapı Şehitliğindeki şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. Kabir ziyaretlerine Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Kadıköy Belediye Başkan Yarımcıları Keriman Nalbant, Mehmet Şengün, İkmal Maliye Okulu Eğitim Merkezi Komutanı,  Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Mezarda yapılan duaların ardından çiçekler bırakıldı.


ARŞİV