Haftalık Bağımsız Gazete 29 Ekim 2020

Işık Üniversitesi'nde ‘Yerli Malı Haftası'

Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından düzenlenen Yerli Malı Haftası’nda satılan ürünlerden elde edilen gelir, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışlanacak.

Işık Üniversitesi'nde ‘Yerli Malı Haftası'

Işık Üniversitesi öğrencileri, projelerine bir yenisini ekledi. Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından düzenlenen Yerli Malı Haftası’nda satılan ürünlerden elde edilen gelir, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na (Koruncuk) bağışlanacak.
 
İLK DEFA 1929’DA BAŞLADI
Yerli Malı Haftası ilk defa Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde yurdun bağımsızlığının korunması için, yerli mallar üretilmesi ve kullanılmasının önemini vurgulamasıyla ve direktifleri ile kurulan Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti ile 1929’da başlatıldı.  
Işık Üniversitesi’nde düzenlenen Yerli Malı Haftası’nda da amaç, günümüzde sadece ilkokullarda yapılan Yerli Malı Haftası ruhunun gençliğe hatırlatılması ve yaşatılması. Bu amaçla; 18 Aralık Çarşamba günü, Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından Şile Kampüsünde Yerli Malı Pazarı kuruldu. Cumhuriyet döneminin mirası olan Yerli Malı Haftası; Türkiye’nin önde gelen kurumlarının katkılarıyla kutlandı. Kurulan pazarda yöresel ev yemekleri, çiğ köfte, gözleme, börek çeşitleri, meyve, sebze, kuruyemiş, kek çeşitleri, baklava, aşure, doğal çaylar ile baharatlar da satıldı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.