Haftalık Bağımsız Gazete 24 Haziran 2018

Erenköy'de ‘Şiir' günü

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Komitesi’nin düzenlediği “Dizelerde Şiirin Dansı” adlı etkinlikte çeşitli kentlerden gelen şair ve yazarlar buluştu.

Erenköy'de ‘Şiir' günü

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve     Eğitim Komitesi’nin düzenlediği “Dizelerde Şiirin Dansı” adlı etkinlikte çeşitli kentlerden gelen şair ve yazarlar buluştu.
Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’un sunumuyla başlayan etkinliğe konuk olarak katılan Özcan Atamert, Mehmet Sabri Kılıç, Hatice Dökmen, Arslan Bayır ve Zeynep Batımor şiirlerini okumadan önce hikâyelerini anlattılar. Daha sonra müzik eşliğinde okudukları şiirleriyle, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattılar, zaman su gibi akıp geçti. Pelin Özılgaz’ın söylediği şarkılarla ve bazı izleyicilerin okudukları şiirlerle etkinlik daha da renklendi.
Şairlerin okudukları şiirler kadar verdikleri mesajlar da önemliydi. Türkçemizin doğru kullanılmasından yazmaya özendirmeye kadar, kalemle kâğıdın buluştuğu çeşitli konularda, izleyicilerin de katılımıyla sohbet edilen etkinlikte, izleyiciler arasında bulunan tiyatro sanatçısı ve Yazar Nurcan Elver, Şair Zeynep Batımor’un bir şiirini okuyarak etkinliğe renk kattı.
Yoğun ilginin yaşandığı etkinlik sonunda kitaplarını da imzalayan katılımcılara teşekkür eden Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, kendileriyle tekrar bir araya gelmek istediklerini belirtti.
 
KANSERE YOL AÇAN BESİNLER NELERDİR?
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, Caddebostan Kültür Merkezin’de “Kansere Yol açan Besinler konulu semineri sunmak üzere Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Dizdar’ı ağırladı.
Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’un açılış konuşmasının ardından Dr. Yavuz Dizdar konuşmasına, “Aslında beslenme ile ilgili bir beslenme kitabı yoktur. Beslenmeyi geleneksel olarak anneanneden babaanneden anneden çocuğa öğreniriz” diye başladı. Çok değil yaklaşık 30 yıl önce hayatımızda “bozulabilen” gıdaların olduğunu, çürük yumurtaların koktuğunu, günlük sütlerin fazla bekletildiğinde kesildiğini ve tavuğun tencerede 1,5 saatte ancak piştiğini, yoğurdun 3 hafta kadar dayanmadığını ekşidiğini dile getirdi. Dr. Yavuz Dizdar beslenme konusundaki gözlemlerini özellikle kanser hastalarıyla ilgili deneyimlerini anlattı. İnsanların bilinçlenmesini, marketlerden, bakkallardan, günlük şişe, cam, içinde ürünlerin satılmasını talep etmelerinin gerektiğini söyledi. Batı bilimin 1800’lerin başlarından başlayan verilerini mercek altına alan Dr. Yavuz Dizdar biyolojinin ve başta kanser olmak üzere hastalıkların, mekanizmalarını farklı bir bakış açısıyla gözden geçirdiğini anlattı.
Söyleşi, Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşen Gürel Gönüllü Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Gülsün Işık, eski Dönem Gönüllü Evi Başkanları ve salonu dolduran konukların soru cevap bölümüyle sona erdi. Gönüllü Başkanı Sevgi Tokuç, Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar’a bilgilerini paylaştığından dolayı teşekkür ederek, Erenköy Gönüllüleri adına plaket verdi.

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.